Piskóta:
6db tojás
12 evőkanál liszt
12 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csomag van.cukor
Töltelék:
50 dkg eper (szamóca,ribizli.,ananász vagy akár vegyesen is..)
5 dl tejszín (bianca,hullala,oké...)
1 csomag eperpuding
4 dl tej
1 csomag étkézési zselatin
A piskótát egy kerek tortaformában 180 fokon megsütöm.Ha kihűlt 3 egyenlő részre felvágom.
A pudigport 4dl tejjel készre főzzük hozzáadjuk az 1 dl vizben áztatott étkezési zselatint majd 10 vagy annál több epert darabokra vágunk és hozzákeverjük a pudinghoz.
Tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a pudingos krémmel.
Piskótalapot kirakom az eperszemekkel és ráteszem a pudingos habot.Következő lapot ráteszem a krémre és ismét elsimítom rajt az eperszemeket és ráteszem a pudingos krémet.A tetjét és az oldalát megkenem a maradék krémmel lekenem a tetejét és az oldalát.
Eperszemekkel,csokoládéval,gyönggyel díszítem..
Jó étvágyat kívánok :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.