Tésztához:
40 dkg liszt
4 dkg vaj, vagy margarin
2 dkg élesztő
1 mk. cukor
2,5 dl + 1 dl tej
1 tojás
Töltelékhez:
3 kk. fahéj
15 dkg porcukor
4 dkg vaj, vagy margarin felolvasztva
1 tojássárgája a kenéshez
Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos, cukrozott tejben. A lisztet egy mély tálba szórom, elmorzsolom benne a vajat, vagy margarint, hozzáadom a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjak. Géppel dagasztom, kb. 10 percig, majd a tetejét megszórom liszttel és letakarva duplájára kelesztem. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítom a tésztát, téglalap alakúra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórom a porcukor és a fahéj keverékével, majd feltekerem, mint amikor tekercset készítünk. Ezután hosszában, középen kettévágom a tekercset, ekkor a rétegegek szétnyílnak, majd a két részt összefonom és koszorúba formálom. Kizsírozott tepsibe teszem a koszorút és hagyom még kelni 20 percig. Tojássárgával megkenem, közepes hőmérsékleten világosbarnára sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.