5 db tojás sárgája, 1/2 cs nyers élesztő, 1 kanál cukor, 2,5 dl langyos tej, csipet só, 1db citrom reszelh héja, fél deciliter rum, 50 deka BL 55-ös liszt, 5 dkg Rama 1 liter olaj a sütéshez
Én a kenyérsütő kelesztőjében a 8-as fokozaton (90 perc) készítem. Minden hozzávalót beleteszek és elindítom. Ha lejár, akkor deszkára borítom, átgyúrom és fél órát pihentetem. Ekkor szaggatom és megint pihentetem letakarva, kb 15 percet. Majd a kiszaggatott pogácsákat a közepén benyomom és a lyukkal lefelé belerakom a felforrósított olajba és lefedem. Ha szépen pirul, leveszem a fedőt és megforgatom őket és fedő nélkül készre sütöm. Vaniliás porcukorral és lekvárral tálalom. (Az enyém sajnos nem lett szalagos, de percek alatt elfogyott anélkül is)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.