egy egész konyhakész nyúl
2-3 dl fehérbor
2 ek mustár, só, bors
4 fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
2 ek baromfizsír, vagy olaj
Előző este a nyulat feldaraboljuk, elkészítjük a pácot, a mustárt, olajat, sót borsot jól felkeverjük, hozzáadunk kb 1 dl fehérbort és ebbe beforgatjuk a húsdarabokat. Lefedve egy ájszakát, de legalább 4-5 órát pihentetjük a hűtőbe.
Sütés előtt a húsdarabokról kicsit letörölgetjük a pácot. Egy serpenyőben felhevítjük a baromfizsírt, és a húsok mindkét oldalát megpiritjuk. Ezután a húsokat tálra szedjük a visszamaradt pecsenyezsírban jól megpároljuk az előzőleg felaprított vöröshagymát. Ezt egy fedeles jénaiba, vagy tepsibe rendezzük, rárakjuk a húsdarabokat, még meglocsoljuk a bor felével és sütőben kb 30-40 percig sürjük az egyik oldalát, utána fordítjuk és további 30-40 percig sütjük a másik oldalát, ha nem elég piros levesszük az edény fedelét. Közben az elfőtt bort pótoljuk. A szaftból tejföl hozzáadásával botmixerrrel készíthetünk mártást, de ez elhagyható. Párolt rizs illik hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.