Hozzávalók:
kb. 1 kg fejteni való bab
5 db fehérrépa (közepes méretű)
4 db sárgarépa (közepes méretű)
1 nagyobb zeller
1 paradicsom
1 zöldpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
2 kk pirospaprika
3-4 ek olaj
2 púpos ek finomliszt
1 tk só
Elkészítés:
1. A babot kifejtjük, megmossuk, lecsöpögtetjük.
2. A fehérrépát, sárgarépát, zellert, vöröshagymát, zöldpaprikát megtisztítjuk és összevágjuk.
3. Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a babot és az apróra vágott zöldségeket. Megsózzuk és állandóan kevergetve 4-5 percig pároljuk.
4. Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük és felöntjük vízzel (kb. 2 liternyi kell ennyi zöldséghez).
5. Felforraljuk és 30 percig főzzük, ennyi idő alatt a bab is megpuhul.
6. Közben a paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk.
7. Ha puha a bab, beletesszük a forrásban lévő levesbe az áttört fokhagymát, a paradicsomot és forraljuk még 2-3 percig ,majd közben a pici olajjal liszttel zsemleszínű rántást készítünk és ezt bele keverjük .és kész is. Én egy maréknyi tésztát is főztem bele Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Hagyjuk hűlni, mert a forró levesben nem érezzük jól az ízeket.
Tehetünk hozzá még tejfölt tálaláskor , de anélkül is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.