Ez egy nagyon nagy adag süti, nagyon finom és nem nehéz elkészíteni!
TÉSZTA:
60 dkg liszt
10 dkg ráma
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2 dl tej
mákos töltelék:
20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg olvasztot ráma
2 dl langyos tej
2-3 vaníliás cukor
citromhéj
KRÉM:
1 l tej
3 vanília puding
1 ráma
25 dkg porcukor
vanília aroma ízlés szerint
csokimáz a tetejére
TÉSZTA:
60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyujtuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztot ráma, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj.
Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni.
Összefognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.
KRÉM:.
1 l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát.
1. Egy lapot leteszünk ..
2. A krém felét rákenjük..
3. A KIHŰLT EGYBE NŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK
4. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
5. A másik lapot rárakjuk a krémre..
Kicsit lenyomatjuk, teszünk rá sütőlapot és valami nehezéket, majd csokival bevonjuk a tetejét.
Ezt a sütit 28x40 es tepsiben sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.