Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hal ételek recept » Filézett szegedi ponty halászlé belsőséggel

felvitel dátuma: 2011-03-18 14:20:11       mai nézettség: 1       nézettség: 9855
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

3 kg ponty hal
0.20 dkg belsrész ( haltej, halikra )
0.20 dkg apró hal
só, bors, fűszerkeverék ízlés szerint
6 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
0.10 dkg őrölt pirospaprika
1 tubus pritamin paprika
1 tubus csípős piros paprika
tv paprika, paradicsom 2-2 db
zsír 1 evőkanál

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 190 perc
Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, (a fölbontásnál vigyázzunk, hogy az epehólyag el ne fakadjon, illetve a méreg fogat távolítsuk el) majd filézzük, és fél centiméterenként beírdaljuk a bőrig azt a felét ahol a hús van ( ezáltal teljesen szálkamentes lesz a hal ) enyhén megsózzuk, fűszerezzük, és pihentetjük.

Alaplé:
Halcsontot, apró halat, apróra vágott
vöröshagymát, sót, borsot, szét paszírozott fokhagymát feltesszük főzni.
Három órán keresztül főzzük ( akkor fejezzük be a főzést ha a halcsontról leválik a hús ), majd átpaszírozzuk.

Bográcsba öntsünk az alaplét, tegyük rá a 3 cm-s darabokra vágott halfilét, és a belsőrészeket, tv paprikát, paradicsomot, tubusos pritamin és csipős paprikát.
Addig nagy tűzön főzzük, amig az első felforralás megnem történik, és elkezd habzani, rakjuk bele elszórva kanalanként a az őrölt paprikát.
A halászlét keverni nem szabad, csak ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől.
 
Vigyázni kell a fűszerezéssel. Az utolsó ízesítés a legvégén történjen meg.
Nagyon fontos az őrölt pirospaprika minősége.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Szabóné Faragó Ágnes 2016 december 07

Igen, nagyjából én is így főzöm, főleg a hagyma és az őrölt paprika mennyisége a halászlé egyik nagyon fontos alapja. Egyetlen kérdésem van csupán, - mert ami nem egyezik az én halászlémmel, az az ahány ház..... " szerinti eltérés. Kérdésem: a hozzávalók felsorolásában szerepel az 1 evőkanál zsír. Ez mikor és miért kerül a halászlébe,? itt a fentiek elkészítése szerint semmikor, és én szerintem sem kell bele, semmilyen fázisában a halászlé főzésnek. Köszönöm a választ.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.