1,5 kg ponty
30 dkg vöröshagyma
1 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
5 dkg fűszerpaprika
adalékmentes só, ízlés szerint
Erős Pista, ízlés szerint
A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, sózzuk. Legalább 2 órán keresztül főzzük. (A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr.) Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, amit előzőleg besóztunk és további 20 percig főzzük.Forrón tálaljuk, kínálhatunk hozzá csípős zöld paprikát, valamint friss kenyeret.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.