harcsa: 50 dkg
ponty: 30 dkg
süllő: 20 dkg
kárász: 20 dkg
só, bors, ételízesítő:
csipős őrölt paprika: 2 kávéskanál
fűszerpaprika: 2 evőkanál
zöld csős paprika: 1 db
hagyma: 2 fej
fokhagyma: 2 gerezd
paradicsompüré: 4 evőkanál
A halat megtisztítás után filézzük.
A hagymát cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a halcsontokat, előpároljuk a fűszerekkel.
Felengedjük vízzel és megfőzzük. Ha a halcsontról leválik a hús akkor kiszedjük a halcsontot.
A sűrű levet átpaszírozzuk ( alaplét készítünk ), majd paradicsompürével, fűszerpaprikával színezzük.
Beletesszük a lébe a filézett és megírdalt ( ez azért fontos, hogy a hajszál vékony szálkák átfőve nem okkoznak kellemetlenséget ) halszeleteket, amit előzőleg nagyon kicsit megsóztunk.
Elkészülés előtt még a maradék fűszerpaprikával színezzük a hallevet, majd tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.