4 db tojás
1 db zsemle (lehet kiflivel is helyettesíteni)
tej
3 dkg vaj
só, orolt bors
2 dl tejfol
apróra vágott petrezselyemzold
zsemlemorzsa
A tojásokat keményre fozzuk, meghámozzuk és kettévágjuk. A tojássárgájákat kiszedjuk és osszekeverjuk az elozoleg kikevert vajjal. Hozzáadjuk a tejben beáztatott és kinyomkodott zsemlét, kiflit és sóval, borssal, petrezselyemzolddel ízesítjuk. Jól osszekeverjuk és megtoltjuk vele a félbevágott tojásfehérjéket. Egy kivajazott tuzálló tálba rakjuk a toltott tojásokat, leontjuk a tejfollel és megszórjuk zsemlemorzsával. Sutoben a tetejét megpirítjuk, és azonnal tálaljuk.
A receptet egy magyar szakácskonyben találtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.