Nemcsak a neve finom, finom az egész, szeretem!
50 dkg vegyes zöldség (borsó, sárgarépa, karalábé)
1 ek liszt
ételízesítő
pici cukor
1/2 liter tej
pici vágott petrezselyem
csipetnyi őrölt fehérbors
A zöldségeket megtisztítjuk, és a karalábét valamint a sárgarépát megpróbáljuk azonos nagyságúra vágni. A borsó lehet ilyenkor ősszel-télen fagyasztott is. Egy lábosba beletesszük egyszerre az összes zölldséget, megszórjuk ételízesítővel és pici őrölt fehérborssal(ez el is maradhat)Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt megpároljuk a keveréket. Ha már puha minden, akkor egy csapott ek. lisztet szórunk a tetejére, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet is. Addig kavargatjuk, míg a kellő sűrűséget el nem éri. Pici cukrot szórunk rá, valamint apróra vágott petrezselyemzöldet, ha már levesszük a tűzről.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.