2 kg vadhús, vagy marhahús (végső esetben pulyka felsőcombból is készíthető), 2-3 nagyobb vöröshagyma, só, olaj, 1-2 cs. aszalt szilva, kenyérszelet, mustár, 2 üveg barna sör (fontos!) Fűszerezése: borsikafű, kakukkfű, vagy vadfűszer keverék, de aki ezeket nem szereti, kevés majoránnával is fűszerezheti.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk és addig sütjük, míg levet enged. Ekkor fűszerezzük és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Amikor a levét már elfőtte, felöntjük 2 üveg barna sörrel, beletesszük az aszalt szilvát, majd 2 szelet fehér kenyérnek körbe levágjuk a héját, megkenjük mustárral az egyik felét, rátesszük a pörkölt tetejére. Addig főzzük tovább, míg a kenyér teljesen el nem fő, így besűríti a pörköltet. Főtt burgonyával, vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.