40 dkg fogas filé
1 egész citrom
0,003 dkg só, bors, fűszerkeverék
40 dkg csiperke gomba
2 dl tejszín
4 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg koktél rák
1 dl fehér bor
2 dkg friss kapor
40 dkg burgonya kockára vágva
5 dkg vöröshagyma
alma, friss zöldség a díszítéshez
Fogas filét fűszerezzük, citrom lével locsoljuk, lisztbe mártjuk, és vajban mindkét felét készre sütjük.
Mártás:
Pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a durvára vágott gombával, rákkal készre pároljuk, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a tejszínt, a kaprot, és a fehér bort.
Megtisztítjuk a burgonyát, nyolcadoljuk majd megfőzzük, vajban egy kicsit megdiszteljük, majd petrezselyem zöldjével megszórjuk, enyhén megforgatjuk.
Ízlésesen díszítve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.