Fokhagymás sült kacsacomb,törtburgonyával,és párolt káposztával
6 db kacsacomb, 1 evőkanál zsír, 1 nagy fej fokhagyma, só, bors,
Párolt káposzta: 1 kg lilakáposzta, 1 dl olaj, 1 kis fej vöröshagyma, só , ecet ízlés szerint kevés cukor
A combokat besózom hagyom állni egy félórát, majd a zsírt egy kacsasütőben beteszem a combokat egymás mellé rakom és 1. 5 dl vizet ráöntök és fokhagyma nyomóval rányomom a fokhagymát. Előmelegített sütőben, 45percig sütöm. Tört burgonya és párolt káposztával tálalom. De lehet forgatott burgonya kinek mi az ízlése.
Káposztát legyalulom,sózom.10 percig állni hagyom a sóban, az olajon üvegesre párolom a hagymát,majd a káposztát kinyomkodom és a hagymás olajban megpárolom 1 dl vizel ecettel, és cukorral közben ha nem elég puha akkor pótolom még vizel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.