1 kg burgonya
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg erdélyi szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
fél zöld csípős paprika
1,5 dl étolaj
2 evk piros örölt paprika
1 csapot fakanál só
1 tojás
3 evk liszt
Burgonyát meg hámozzuk,és apró kockákra vágjuk,és a vöröshagymát is apróra szelve az étolajba tesszük,és lasan pároljuk,és a kis szalonnát kockára aprítva a hagyma előtt két perccel tegyük az étolajba sülni,és ezután hozzá adjuk a burgonyát a fel szeletelt kolbászt,és a zöld paprikát,és fel öntjük vízzel,hogy el lepje a burgonyát,és a sót is bele tesszük,és amikor szinte kész,ekkor egy tojással 3 evk liszttel galuska tésztát csinálunk,és kanállal a majdnem kész paprikás burgonyába szaggatjuk,és kb nyolc,tíz percig lasan rotyogtatjuk,és kész.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.