50 dk újkrumpli
1 cs leveles tészta
1 tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
1 tk mustár
só
őröltbors
szerecsendió
1 db tojás
Lehetőleg egyforma méretű krumplikat válogatni, jól megmosni és enyhén sós vízben puhára főzni. Leszűrni, majd hagyni langyosra hűlni.(a haját nem kell lepucolni!!!!)
A tejfölt az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel, a sóval, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemzölddel és a belenyomott fokhagymával jól összekeverni.
A langyos krumplit, nagyobb kockákra felvágni, majd óvatosan összekeverni az ízesített tejföllel.
Az előnyújtott leveles tésztára kanalazni a szaftos krumplit, majd a két szélét kicsit behajtani és feltekerni.
Tepsibe tenni, majd a tetejét felvert tojással megkenni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd ízlés szerinti méretűre vágva tálalni.
Öreg krumpliból is ellehet készíteni, de akkor megpucolva, felkockázva kell megfőzni, majd szintén langyosra hűteni, és úgy keverni a tejfölös szószhoz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.