Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény étel recept » Gesztenyés alagút

felvitel dátuma: 2018-02-26 19:14:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1469
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
A piskóta hozzávalói:
6 db tojás
2 evőkanál víz 
8 evőkanál kristálycukor 
5 evőkanál zabpehelyliszt
3 evőkanál kakaópor 
csipett só a tojásfehérje felveréséhez

Hozzávalók a gesztenyés töltelékhez:
25 dkg-os gesztenyepüré
2 doboz tejszín (4 dl)
5 dkg vaj
1 csomag habfixáló
2 evőkanál kristálycukor

Hozzávalók a tetejére a csokimázhoz:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
cukorgyöngy, vagy bármilyen más díszítés a csokira
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
Elkészítjük a kakaós piskótát. 
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 
kakaóport. 
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. 
A kakaós masszába beleszórjuk a 
zabpehelylisztet és végül a tojások keményre felvert habját.
 
Egy nagyobb tepsibe (kb. 20x30 cm) sütőpapírt teszünk, s beleöntjük a piskóta tésztát. 
Előmelegített sütőbe berakjuk, majd kb. 180 C-fokra lerakjuk a sütőt, s kb. 10-15 percig 
sütjük.

Amíg sül a piskóta, a tejszínt felverjük kemény habbá a cukorral és a habfixálóval. 
Ha kemény lett a hab, akkor hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a puha vajat is.
Ha langyosra hűlt a piskótánk, akkor kivesszük a tepsiből, s levesszük róla a sütőpapírt. 
A tészta mellé rakjuk az őzgerincformát, s késsel akkorára vágjuk a piskótát, hogy pont az 
őzgerincformába beleférjen, s bele is rakjuk, eligazgatjuk. Ebbe pedig belerakjuk a geszte-
nyés töltelék felét, majd erre rárakosgatjuk a marcipángolyókat (ez nem fontos, el is marad-
hat), majd erre ráöntjük az összes gesztenyemasszát. Szépen eligazgatjuk, s a tetejére 
rakjuk a maradék piskótát, s kb. 3 órára berakjuk a hűtőbe.

Ha letelt a 3 óra, akkor kivesszük a hűtőből, egy nagyobb tálcát kikészítünk, s rárakjuk a 
sütemény tetejére és felfordítjuk a sütit. 
Óvatosan kivesszük az őzgerincformából.
A csokit mikró kis fokozatán megmelegítjük az étolajjal, jól összekeverjük villával, s ezt 
szépen rákenjük a tetejére. Megszórjuk apró cukordísszel, s hűtőbe rakjuk.
Én mindig délután készítem el, s másnapig a hűtőben tartom. Másnap már szeletelhető.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/252_Gesztenyes-alagut.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Rajtár Józsefné 2018 február 27

Nagyon szép és finom is biztos

10/10 Csatlós Györgyné 2018 február 27

Gusztusos. Amibe gesztenyepüré van, az csakis finom lehet

10/10 Kovács Patrícia 2018 március 01

De jóó

10/10 Kovács Lászlóné 2018 március 03

Imádom a gesztenyés sütiket.

10/10 Kmetykó Anna 2018 március 04

Finom..

10/10 Sajben Krisztina 2018 március 04

Szép

10/10 Varga Mariann 2018 március 05

Csudijóóó...

0/10 Czinege Jánosné 2018 március 06

Szép

10/10 Aradi Ferencné 2018 március 08

finom

10/10 Kerekes Ilona 2018 március 10

finom

10/10 Hagymási Kati 2018 március 10

Jól néz ki

10/10 Papp Enikő 2018 március 11

Finom..

10/10 Szikora Judit 2018 március 16

Tetszik

10/10 Bíró Szilvia 2018 március 18

Nagyon finom.

0/10 Simon Irénke 2018 március 22

Guszta

8/10 Hajdú Józsefné 2018 március 22

Nagyon jó

9/10 Bálint Miklósné 2018 március 24

Finom

10/10 Barna Ferencné 2018 március 31

Szerintem is finom

10/10 Povázsai Timea 2018 április 03

Jól néz ki..

10/10 Sipos Erzsébet 2018 április 21

finom

10/10 Varga Andrea 2018 április 22

Szeretem

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.