Kedvencem a dödölle,bármikor,bármilyen formában !Imádom!Guszta lett nagyon :-)
8 db közepes burgonya,
4dkg só,
60 dkg liszt,
3-rom nagyfej vöröshagyma,
1.5 dl étolaj,
3 dl tejföl.
Közepes tepsi amibe bele szaggatjuk.
Burgonyát meghámozzuk,megmossuk,és felkarikázzuk,majd enyhén sós vízbe 1 3literes fazékban feltesszük főzni,hamár jó puha fele vízet egy kisebb lábasba merjük.
Krumlitörövel jól össze dolgozzuk,majd a burgonyalé felét hozzá öntjük,és beletesszük a sót,a liszt felét,ezt nagyobb fakanállal jól kikeverjük,végül a maradék liszttel is jó keményre össze keverjük,hogy ne legyen ragacsos.
Lekapcsoljuk a gáz lángját alatta,és a tepsibe szaggatjuk.
Fakanállal veszünki belölle és olajos evőkanállal kis rudakat vágunk le belölle.
Amikor már mind tepsibe szaggatuk,az olajon a meg pucolt felkarikázott hagymát enyhén megdiszteljük és egyenletesen a dödöllére terítjük az olaj felével együtt. Ezután be gyújtjuk a gáz sütőt és meleg sütőben közepes lángon 10-perc alatt megpírítjuk.
Majd melegen tálaljuk tejföllel,de lehet pörkölttel is. Nagyon finom és laktató étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.