500 gr marhalábszár
2 kisebb hagyma
2 db zöldpaprika
paradicsom
300 gr sampinyon gomba (vagy 200 gr konzerv- gomba)
5 evőkanál olaj
2 kiskanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
víz
knédli
A húst megtisztítom, a hártyáját leszedem, felszeletelem. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, belehelyezem a hússzeleteket, megsózom, megborsozom, fél deci vizet öntök alá, és közepes lángon egy kicsit kevergetve sütöm. Ez fontos, mert így a hús összehúzódik, és belül zamatosabb lesz. Aztán beleteszem a felszeletelt paradicsomot, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, vizet öntök alá, fedővel letakarom, a lángot lehúzom, és főzöm 1 órát, majd beleteszem a felszeletelt gombát. Készre főzöm.
A knédli elkészítését megtaláljátok a receptjeim között, mert ezzel a legfinomabb.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.