Ma pünkösd szombaton csinálom meg mert igazán finom lehet,már a hozzávalókból is!!
· 40 dkg csirkemell filé vékony csíkokra vágva
· 1 fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 db csípős zöld paprika( kihagyható
· 1 db paradicsom
· 10 dkg bacon felkockázva
· 35 dkg gomba
· 40 dkg új zöldborsó
· fél dl olaj
· 1 kanál liszt
· 1 kk őrölt bors
· 1 kk majoranna
· 1 ev k só
· 3 evőkanál tejföl
Egy serpenyőben olajon a szalonnakockákat az apróra vágott hagymával megpirítom, ezután a csíkokra vágott húst is belekeverem, és fehéredésig pirítom. Hozzáadom a szintén apróra vágott paradicsomot és csípős paprikát, sózom, fűszerezem, majd 2 dl vizet aláöntve és lefedve puhára párolom.
Ezután keverem bele a megpucolt, apróra vágott gombát és a zöldborsót. Újra lefedem, és hagyom a gombát párolódni, majd az egészet a zsírjára lesülni közepes lángon. A legvégén egy kevés lisztet kikeverek a tejföllel és a tokányra öntöm , forralok egyet rajta, és készen
van.
Én rizzsel tálaltam .de lehet tésztával is.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.