Szerintem abszolút szuper, el fogom készíteni!
Hozzávalók: 30 dkg makaróni, vagy spageti 30 dkg csiperkegomba, 1 nagy vhagyma, 10 dkg bacon szalonna, 1 ki db sárgarépa, 10 dkg csemegekukorica, 20 dkg trappista sajt, 1 db tojás, 200 ml tejszín, 150 g tejföl, só, bors, ízlés szerint,
A makarónit sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott bacont, s pár percig együtt pirítjuk.
Közben a gombát felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a hagymás –baconra dobjuk a gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon addig pároljuk, míg a víz elmegy alóla.
Közben egy tojással elkeverjük a tejfölt és a tejszínt, belekeverjük a reszelt sajt felét.
Levesszük a tűzről a ragut, beleöntjük a tejfölös keveréket és a sajt felét, a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk.
A kifőtt tésztát leszűrjük, enyhén kiolajozott tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínes ragut, befedjük, a maradék sajttal.
180 fokos sütőben 20 perc alatt átsütjük, míg aranyszínű lesz a teteje
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.