Nagyon guszta, Terike átvállalta a gombát, így nagyon szeretem!!!!
Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek. olíva olaj /étolaj is jó/
1 dl tej
csipet só
csipet cukor
2 dl langyos víz
1 ek .joghurt
A feltéthez:
2 fej vöröshagyma
50 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg sonka
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
30 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.,Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot,kiforraljuk majd levesszük a lángról.
A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.