A fóliába göngyölt hús alá teszel zsíradokot és vizet? Ez érdekes. Minek kell? Fóliában a saját levében megsülne szerintem. Ezt kicsit bővebben leírnád nekem? Köszönöm. Egyébként istenien néz ki és biztos nagyon fincsi is.
1 kg sertéskaraj csont nélkül
1 szál póréhagyma
10 szelet bacon szalonna
8 vékony szelet sonka vagy füstölt tarja
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld hegyes erős paprika
2 evőkanál mustár
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
1 kk.rozmaring
1kk.őrölt kömény
1 kk.őrölt fekete bors
só
1 kk.fokhagyma por
1 kk.ételízesítő
2 evőkanál olaj vagy zsír
Előkészítés:A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk,óvatosan kiklopfoljuk,hogy ne szakadjon szét. Sózzuk,befűszerezzük és megkenjük mustárral.
A paprikákat és a póréhagymát hosszában felszeleteljük.
Elkészítés:A karajt beborítjuk a bacon szeletekkel.Erre kerülnek a paprika és hagyma szeletek,végül a sonka vagy tarja szeletek.A húst felgöngyöljük és szorosan alufóliába csavarjuk.Egy tepsibe tesszük a zsiradékkal és 2 dl vizet öntünk alá.Előmelegített sütőben egy órát közepes lángon sütjük.Ha kell pótoljuk az elpárolgó vizet.
Hosszában felvágjuk a fóliát és kb.20 percig tovább sütjük míg színt kap.
Kicsit hagyjuk hűlni majd felszeleteljük.
A fóliába göngyölt hús alá teszel zsíradokot és vizet? Ez érdekes. Minek kell? Fóliában a saját levében megsülne szerintem. Ezt kicsit bővebben leírnád nekem? Köszönöm. Egyébként istenien néz ki és biztos nagyon fincsi is.
Teljesen igazad van.Igazából csak azért teszem alá hogy ne égjen szárazon a tepsi.Miután kibontom a fóliát még a gőzben puhul is egy kicsit.Végül is csak a tepsit kímélem vele,lehet csak egy "rossz"szokás.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.