Nagyon tetszik a recept, el is fogom készíteni. Köszönöm.
20 dkg finomliszt
10 dkg búzadara
2 kk szódabikarbóna
1 csipet só
36 dkg kristálycukor (lehet, hogy túl sok!)
2,5 dl joghurt
3 tojás
1 citrom
kevés vaj
A sziruphoz:
2,5 dl víz
25 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja és leve
Elomelegítjuk a sutot 160 fokra és kivajazunk egy 20X30 cm-es tepsit.
Osszekeverjuk a lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát és a sót. Kézi habverovel osszedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, majd hozzáreszeljuk a citrom héját és hozzáteszunk a levébol is egy evokanálnyit. Ezután a ketto tálat osszeontjuk és fakanállal gyorsan osszekeverjuk. Beleontjuk a tepsibe, 40-50 perc alatt megsutjuk, tupróba!
Kozben a citromos szirupot is elkészítjuk: a vizet beleontjuk egy fazékba, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és levét is.Kevergetve felmelegítjuk, pár percig forraljuk.
A meleg suteményt villával megszúrkáljuk, és a szirup felét rákanalazzuk. Alufóliával letakarjuk, állni hagyjuk 15 percig, majd a maradék szirupot is rálocsolgatjuk. Kihulve kínáljuk.
Stahl Judit receptje alapján készult.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.