Évek óta csináljuk, kb ugyanígy. Szerintem zseniális! Mondjuk citromlét mi csak akkor teszünk bele, ha az alma egyáltalán nem savanyú.
60 dkg alma
10 dkg vöröshagyma
1 cs metélőhagyma
Fél cs petrezselyem
2 kemény tojás
2 citrom
1 dl olíva olaj
Worchester mártás ízlés szerint
Csípős paprikakrém ízlés szerint
Só, bors ízlés szerint
Az almát megmossuk, a magházát eltávolítjuk, és az almát hámozatlanul a tisztított vöröshagymával együtt vékony karikákra vágjuk.
Az olíva olajat a fűszerekkel, ízesítőkkel simára keverjük, és összedolgozzuk az almával és a hagymával.
Tetejét keményre főzött tojás szeletekkel, valamint finomra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel megszórva díszítjük, illetve a mártásból is szórunk egy kicsit. Hidegen tároljuk, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.