1 csomag leveles tészta, 30 dkg párizsi egészben, só, bors, reszelt eidami /de bármilyen sajt megfelel/, 1 kozepes doboz tejfol /180 g/, 1 tojás
A párizsit feldaraboljuk szálakra, vagy kockára ízlés szerint. Egy tálban felverjuk a tojást, hozzáadjuk a tejfolt, sźzuk, borsozzuk /enyhén/, beletesszuk a feldarabolt párizsit és a reszelt sajtot. Elkeverjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, hogy egy 26 cm-es kerek jénai tálban elhelyezhessuk. Miután elhelyeztuk a tésztát a tálban, beleontjuk a tojásos-tejfolos keveréket a tetejére is szórhatunk sajtot. Ha maradt a leveles tésztából a tetejét díszíthetjuk vele. 200 fokra elomelegített sutoben sutjuk kb.20 percig. Miután kihult felszeleteljuk.
Készíthetjuk úgy is, hogy egyszeruen kinyújtjuk a tésztát a tejfolos-sajtos ontetet csak ráontjuk, vygy a tésztából kosárkákat formálunk és az erre alkalmas formába helyezzuk, és ebbe toltjuk az ontetet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.