1 db banán
15 dkg vörösáfonya ( aszalt )
1 db narancs
3 ek barnacukor,
1 kk étkezési keményítő
A tésztához: 30 dkg liszt
7 dkg nádcukor+a szóráshoz a tetejére 1 csomag sütőpor 10 dkg vaj, vagy margarin
1 db. tojás 1,5 dl tejszín csipet só
Négy kerek formát kivajazunk, a sütőt előlegítjük.
A megtisztított narancsot felaprítjuk, banánt felszeteljük, az áfonyát kevés vízzel beáztatjuk, és leszűrjük, majd a formába helyezzük a gyümölcsöket.
Megszórjuk nádcukorral, és étkezési keményítővel, majd rárakjuk a tésztát
Tészta::
A tésztát robotgéppel is összekeverhetjük, majd kis gömböket formálunk, és így rakjuk a gyümölcsök tetejére. Tetejét megszórtuk barnacukorral.
Teteje ropogós, de a belseje puha.
Bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető, ami otthol megtalálható.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.