Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Gyümölcsös szív torta(Valentin napra)

felvitel dátuma: 2017-02-13 20:41:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1588
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Gyümölcsös szív torta(valentin napra): Piskotához: 6 db tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál Liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 kiskanál sütőpor Csoki masza: 4 db tojás 20 dkg cukor 2 evőkanál keserű kakaópor 20 dkg ét csokoládé 25 dkg vaj Gyümöcs masza: 2 puding por én vegyeset Csináltam Fél liter Tej 160 g Cukor 1 evőkanál rum 25 dkg vaj A tetejére: 250g eper Zselatín: 250-300ml víz Piros zselatin por 2-3 csapott evőkanál cukor Szív csoki darabok: kész csoki

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A tortát elkészítem: A piskótát elkészitneni 2 tálat elövenni és a tojásokat szétválaszuk az egyikbe a sárgája a másikba a fehérje. Vigyázzunk ne kerüljön bele a fehérjében sárgája. Ha kész akkor magas fokon a fehérjét elkezdjük gépi habverővel verni ahogy kezd fel verni bele rakni a vaníliás cukrot és úgy teljesen felverni. Majd a sárgája ba a cukrot bele rakni és úgy habosra verni majd a sütöporos lisztet kanalanként bele rakni és úgy verni a habbal 3 kanálnyi val összekeverni géppel. Mikor kész a többi habot is bele kavarom de azt már fakanállal és óvatosan hogy a hab ne törjön meg. Ha kész akkor a kivajazott lisztezett vagy sütöpapirros tepsibe öntve 160 fokos előmelegített sütöbe rakjUK és sütjük az első 10 percbe ne nyissuk ki a sütöttcsak utána tű próba szerűen megnézi hogy megsült e . Ha igen akor meg várjuk hogy kihüljön. Addig míg hűl  addig elkészítem  a                                                                                  Csoki maszát:  A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük géppel.  Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd. Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd a tüzön bele rakom  a vajat amit elötte  felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkostóljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukorot.                                               Majd a piskota tortábol kivágom a sziet és a tortát 3 felé szeletelem es a kihült cski maszával megkenem. A tetejét már nem kenem meg csak a belsejét.                                                                                                            A gyümölcs massza: A  pudingot ugyan úgy felrakom fözni mit ahogy pudingot fözünk. Csak annyi ae eltérés hogy csak fél liter tejben csináltam meg 2 pudinport. ízesítem rummal.  Aport a cukorral és a rummal és kicsi tejjel csomomentesre kavarom a tejet felrakom fölni ers amikor felfort akor bele rakom apudingot és sürüre fözöm mikor besürüsödöt akor a vajat belerakom és elolvasztatom bene . Megvárom míg kihül és besürüsödikakor zsákba rakom és a torta szélét bekenem.                                                                        A tetején a széleire csucsokat raktam.  Majd az epreket felszeletelem és a közepére rakva raktam majd a zselét csinátam rá.                                                      A vizet felrakom fölni addig a cukrot és a zselé port egy kis vizzel csomomentesre kavarom majda viz ha felfort bele öntöm és 10 percig fözöm majd leveszem a tüzröl és keverve kihütöm ahogy látom hogy kicsit kezd besürüsödni akkor rá öntöm a tetejére.                                                                                                                  A csoki sziveket ugy csináltam hogy a kész csokit mikoroban egy tányérba felmelegitem 2 3 percen belül es zyákba rakom aminnagyon vékonyan ömlik a csoki és sziv mintákat csináltam. amikor megszilárdult akkor leszedtem a sütöpapírol es a csucsokba raktam. A hütöbe raktam és másnap lehete szeletelni. 

Szakács: viki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.