A túróba én reszelek citromhéjat és teszek bele még fahéjat is.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás sárga
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg porcukor
csipet só
Töltelék:
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás sárga
4 tojásfehérje
8 dkg mazsola
Tetejére:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
pár csepp citromlé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és pár órára hűtőbe tesszük pihenni. Utána egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk és bele helyezzük úgy, hogy pár centis pereme legyen. A töltelékhez a tojás sárgákat kikeverjük a két fajta cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót, a mazsolát, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tepsiben várakozó tésztába simítjuk a túrós masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben 5 fehérjét a cukorral, és pár csepp citromlével jó kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből, elkenjük a tetején a felvert tojáshabot, majd visszatesszük, de a hőmérsékletet csökkentjük 100 fokra, és addig sütjük/szárítjuk tovább, míg a hab teteje megkeményedik, ropogóssá válik. Tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt, utána vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.