5 nagy hagyma ,fele lila fele vörös
olívaolaj
8 dkg vaj
1,5 dl húsleves
1tk só
2 csipet őrölt bors
1 csepp szerecsendió (kés hegynyi )
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín
A hagymát vékonyan leszelem, majd kevés olívaolajon elkezdem párolni.
Amikor már jól összeesett, rá teszem a fele vajat, fűszerezem és így párolom még egy kicsit.
Ezután ráteszem a lisztet, jól el keverem és felengedem a levessel.
Puhára párolom, majd le turmixolom.
Vissza teszem a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadom a maradék vajat és a tejszínt.
Jól kiforralom,hogy az ízek összeérjenek, de főzni már nem kell.
Bármilyen sült hús mellé kitűnő.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.