Nagyon finom, köszönöm a receptet! :-)
2 fej vöröshagyma
50 dkg sertésvelő
3 szál petrezselyemzöld szárított morzsolva
1 evőkanál olaj
1 tk só
1 csipet bors
1 kávés kanál pirospaprika
2 nyomat piros arany csípős
A velőt egyenként megmosom, letísztítom, lecsepegtetem, majd apróbb darabra vágom.
A vöröshagymát apró szeletekre vágom.
Egy teflonserpenyőben felforrósítom az olajat, a hagymát megdinsztelem rajta.
Beleteszem a velőt is.
Lefedem, és saját levén párolom úgy, hogy meg-megkevergetem.
A petrezselyemzöldet elmorzsolom, azt is hozzáadom. Kevés pirospaprikával meghintem.
Belerakom a piros aranyat.
Minimális idő alatt megpuhul, nem kell több idő neki mint a csirke májnak, 6-8 perc.
Ha a velő már minden oldalán átpirult, leveszem a tűzről, borssal, sóval ízesítem.
Friss, puha kenyérrel, vagy pirítóssal is finom.
Sokan szeretik, de a gyerekeknek biztosan nem a kedvencük.
Emlékszem gyerekként nekem sem ízlett, de a szüleim mindenből egy falatot kóstolóként rám beszéltek.
Ez jó és szerintem is így kell hogy a gyerekek mindent megkóstoljanak.
Most már emlékszem hogy finom volt és a régi ízek rögzültek bennem.
Ezért szívesen gondolok vissza arra az időre és szívesen elkészítem a családnak én is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.