Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hagyományos zserbó

felvitel dátuma: 2013-06-24 14:30:45       mai nézettség: 1       nézettség: 3049
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 ek zsír
  • 2 púpos ek tejföl
  • 1 nagy csipet

Töltelékhez:

  • 50 dkg darált dió
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 12 kanál cukor
  • 1 kis üveg meggydzsem

Tetejére:

  • 180 g ét tortabevonó
  • 1 ek olaj
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A darált diót elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt.

Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, a porcukrot, a sót, a tejfölt és alaposan összedolgozzuk.

A tészta puha, rugalmas legyen.

Egy nagyobb méretű tepsit (37*42) kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és kicsit téglalapformára alakítjuk, majd szép vékonyra, a tepsi nagyságára és formájára elnyújtjuk.

A nyújtófára feltekerjük, majd a tepsibe fektetjük.

Megkenjük a dzsem felével, majd rászórjuk a diós töltelék felét.

Elnyújtjuk a második tésztát is, a töltelékre tesszük, lekenjük a maradék dzsemmel és egyenletesen eloszlatjuk rajta a diós tölteléket.

Elnyújtjuk és befedjük a maradék tésztával.

Egy villával kicsit megszurkáljuk a tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót apróra tördeljük és lobogó vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét.

Ha megszilárdult a csoki, éles késsel szépen szeletelhetjük.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.