Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hangyaboly

felvitel dátuma: 2011-08-29 08:09:17       mai nézettség: 1       nézettség: 7361
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

12 tojásból piskóta
Krémhez:7dl 1.5%-os tej
               15evők. cukor
               5 evők. liszt
               2púpos evők.kakaópor
               2 van.cukor
               10dkg mazsola
               Fél rumaroma
               1 Rama
               2 teavaj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

             
Leáztatom a mazsolát a rumaromában
Először a krémet készítem el,hogy meghűljön besamelt főzök.A lisztet és cukrot egy tálba összekeverem annyi tejjel,hogy folyós állagú legyen,majd a maradék tejet felteszem a tűzhelyre ,ha bőrösödik a tej akkor belecsurgatom a lisztes cukrot,folytonos keverés közben keményre főzöm.Félre teszem hűlni.A Ramat a teavajjal és van.cukorral fényesre kikeverem,apránként belekeverem a besamelt is (3 részre osztom),majd a 2 evőkanál kakaót is hozzáadom ,ez ízlés szerint lehet több is ,minél kakaósabb annál finomabb,de vigyázzunk,nehogy keserű legyen a krém.Ennek 1/3-át kivesszük egy tálba a maradék 2/3-ba belekeverjük a rumos mazsolát ,piskótát sütök a tojásból,a legnagyobb gáztepsiben.Ha kisült és meghűlt egy 24 cm átmérőjű tányérral kiszabtam egy darabot belőle,ez lesz a torta alja.Félreteszem,a többit felcsíkozom ujjnyi vastagságúra.
   Elkezdjük összerakni a hangyabolyt még pedig úgy ,hogy a felcsíkozott piskótával kibélelek egy 24cm szájú ,nem túl mély kerek tálat úgy,hogy befedje az alját a piskóta majd a rumos krémből kenek egy adagot ,megint piskóta  és ismét krém addig rétegezem,míg a tál megtelik bekrémezem ismét a piskótát és amit kiszabtam 24cm kört az elején az ráteszem (ez az alj) lefóliázva  pihen kb.12 órát a hűtőben .Ez után kiborítjuk és befedjük a maradék 1/3 krémmel nem kell,hogy tökéletes sima legyen,de mindenhol takarja a tortát ,beszórjuk csokidarával vagy színes cukorkákkal és már kész is .Lehet tálalni.

 

Szakács: Rena


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2011 augusztus 29

Nagyon szép!

0/10 Renáta 2011 augusztus 31

Köszi még egyszer

0/10 anna51 2011 október 04

Ezt a kislány unokámnak elkészítem. Szeretem a tortáidat, a krémek megy isteniek, egy ido ota ezeket használom minden tortához és sutihez, úgy szeretjuk!

0/10 Renáta 2011 október 04

Örülök,hogy ízlik a besamel nekünk is nagy kedvencük általában ezzel töltöm a tortáim nagy részét!Látom sütikhez is szereted ,igen olyan semleges bármilyen ízzel fenséges!Remélem fotó is lesz az unokádról és a tortáról is.

0/10 anna51 2011 október 04

A hangyabolyodat most ajánlottam Hajninak, ha megfordítod és dugsz bele egy babát máris kész a Barbie torta! Nagyon jó a recept!

10/10 heli 2011 október 04

finom lehet

0/10 Renáta 2011 október 04

Köszi mindenkinek! Igen Anna az a bizonyos Barbi torta.....szoktam úgy is,hogy kuglóf sütőben sütöm és szép cakkos lesz a szoknyája,de lehet ezt is díszíteni .Jó ötlet!! Köszi!

0/10 Renáta 2011 október 04

Köszi mindenkinek! Igen Anna az a bizonyos Barbi torta.....szoktam úgy is,hogy kuglóf sütőben sütöm és szép cakkos lesz a szoknyája,de lehet ezt is díszíteni .Jó ötlet!! Köszi!

0/10 Káplár Anna 2013 január 03

Nagyon ötletes, és szép.

0/10 Renáta 2015 január 29

Köszönöm Anna!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.