Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Krumplis egytálak » Harcsafilé burgonyapikkelyben.

felvitel dátuma: 2016-01-05 13:33:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1631
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók 4 személyre:

1 szál póréhagyma

60 dkg sütni való burgonya
2 gerezd fokhagyma
6 szál kapor
1+2 ek. olaj
60 dkg szálkamentes halfilé (afrikai harcsa )
só, bors
30 g vaj
1,5 dl száraz fehérbor
1,5 dl tejszín
1 kk. étkezési keményítő
1 lime (zöldcitrom)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 230-240 °C-ra. A sütőhöz tartozó zománcos tepsit kibéleljük sütőpapírral, megkenjük 1 ek. olajjal. A haldarabokat leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, mindkét oldalukat meghintjük egy kevés sóval, majd némi távolságot tartva, a tepsibe fektetjük őket.

3. A burgonyaszemeket szárazra töröljük, uborkagyalun vékonyan felszeleteljük, és kissé egymásra csúsztatva, pikkelyszerűen betakarjuk vele a haldarabokat (a maradék krumplit köréjük szórjuk). Kissé megsózzuk, tetejüket megkenjük a felolvasztott vajjal és a sütőben, a hallal együtt 15-20 percig, enyhe pirulásig sütjük.
Közben felforrósítjuk a maradék 2 ek. olajat, beledobjuk az áttört fokhagymát, a szeletelt pórét élénk tűzön, folyamatosan keverve 4-5 percig pirítjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, felöntjük a borral és a tejszínnel, fedő alatt 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak sűrűsödésig forraljuk . Fedő alatt melegen tartjuk.
A haldarabokat egy húslapáttal tálra emeljük. A tepsiben sült burgonyaszirmokkal valamint a mártással együtt kínáljuk.Kaporral megszórva diszítjük.Zöldcitrommal is diszíthetjük,tálalhatju

Szakács: zsuzsimama


Film link: http://zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.