80 dkg báránycomb
1 fej savanyú káposzta
4 g tárkony
ízlés szerint tárkony ecet
3 dl húslé
10 dkg zsír
2 dkg liszt
3 dkg só
3 dkg fűszerkeverék
0,5 dkg bors
40 dkg burgonya
friss zöldség a díszítéshez
Bárány combot megtisztítjuk, majd 10 dkg-os szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk.
A fűszerekkel behintjük és forró rostlapon mindkét felét átsütjük.
A megtisztított káposzta fejét nyolc részre felvágjuk és a hús mellett átsütjük.
A visszamaradt zsiradékba tárkonyt és lisztet keverünk, átforrósítjuk, húslével felengedjük.
Sóval, borssal, fűszerkeverékkel, tárkony ecettel ízesítjük.
Tálaláskor a sülthúst és a cika káposztát a pecsenye szafttal megöntözzük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és sütőben megsütjük.
Köretként kemence burgonyát sütünk, friss zöldséggel díszítve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.