A barna tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
A fehér tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor, 1 tojás
1/2 csomag sütőpor
3-4 evőkanál tejföl
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliaízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagoljuk (én fagyasztóba tettem felhasználásig).
A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, majd a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A másik 2 cipónál is így járunk el.
A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat, cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük.
A kihűlt tésztalapokat betöltjük.
Tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá vertem és a sütemény tetejére simítottam, végül csokoládéforgáccsal megszórtam.
A tepsi mérete:
26 × 36 cm-es nagy tepsi
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.