Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hazárdőr falatkák

felvitel dátuma: 2011-11-09 10:29:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1471
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

17 dkg tápióka/hajdina liszt és teljes kiőrlésű tönkölybúza fele-fele arányban

8 cl olivaolaj

1,5 dl tej

1 db tojás

1 dkg reszelt sajt

2 kk. köménymag

2 kk. szezámmag

2 kk.lenmag

1 kk.szódabikarbóna

1 tk.

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és a formába tesszük, normál 12 darabos.. (Akinek van, teheti minibe, úgy a duplája)

Nagyjából nokedli sűrűségű tésztát kapunk. (Végül az olajat kifelejtettem, ezt úgy próbáltam meg helyrehozni, hogy csöpögtettem egy kicsit a tetejére és a formában elkevertem.)

Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütjük.

Az elkészült falatkáknak nagyjából muffin és teljeskiőrlésű kenyér között van az állaga, nekünk nagyon ízlett.

Ehetjük magában, vagy valamilyen levessel, amibe betétet tennénk. Szerintem finom lehet fokhagymásan vagy hagymásan, esetleg zöldségesen is. 

Korábban itt találtam a receptet www.nosalty.hu/recept/brazil-sajtos-kenyerfalatok el is mentettem, de karácsonykor sütöttem egy addig ismeretlen alapanyagokból, recept alapján, és csúnyán megszívtam (3 órán keresztül kellett pihentetni hűtőben a tésztát azután rudakat formálni és felszeletelni. Olyan kemény lett a pihentetés után, hogy nem lehetett vele dolgozni. Az volt a szerencse, hogy eleve egy vastag rudat formáltam belőle, így óriás kekszek készültek), azóta el szoktam olvasni a kommenteket is, mielőtt belefutnék valami hasonlóba.

Eleve gondolkodtam a hajdina/tönkölybúza verzióban, amit az egyik kommentelő is írt. De az megerősített ebben a gondolatban, hogy a recept alapján senkinek sem sikerült megfelelő állagúra megsütnie. Emiatt is lett a neve hazárdőr falatkák.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csóti Henriette 2011 november 09

Nagyon szépek lettek és egészséges!

0/10 Helga 2011 november 09

Ha igazán bevállalós vagyok, elkészítem csak tápiókából, de majd holnap:)

0/10 kautz1009 2011 november 09

Nem baj hazárdírozunk!Nagyon guszta!:)

10/10 Kercsike 2012 április 15

A hazárdőr falatkáid felkeltették az érdeklődésemet, ha megengeded, megsütöm őket medvehagymásan! Elmentettem, köszi.

0/10 Kercsike 2012 április 15

Kicsit módosítva, megsütöttem, nekem nagyon ízlik.

0/10 Helga 2012 május 31

Nagyon örülök:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.