Köszi, kipróbálom!
- Fél kg darált csirkehús
- 2 dl főzőtejszín
- 2 tojás fehérje
- 2 ek liszt
- 6-8 gerezd fokhagyma reszelve
- kb. 1 ek só
- bors
- zöld fűszerek ízlés szerint, esetleg olívabogyó vagy lágy sajt.
Minden összetevőt alaposan össze kell keverni.
Egy ív sütőpapír (a szilikonos jobb) közepére halmozni a húst, feltekerni úgy, hogy hosszúkásabb, de nem vékony hengert kapjunk.
A sütőpapír két végét ellentétes irányban meg kell tekerni, mint a szaloncukor papírját, hogy jó tartása legyen és az egészet többször alufóliába kell tekerni, végeit ugyanúg összezárni, mint a sütőpapírét.
Lobogó, forró vízben 50-60 percig főzzük, majd amikor letelt a főzési idő, tálra emeljük, kicsomagoljuk.
Mehet a hűtőbe, ha kihült, szeleteljük és mint a szokásos párizsit, fogyaszthatjuk.
Sokkal ízletesebb és egészségesebb, mint az ellenőrizhetetlen, mesterséges anyagokat is tartalmazó párizsik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.