Szarvasból,vagy vaddisznóból egyaránt készítem.Egy kg comb és ugyanennyi oldalas.Pácléhez:só,fekete őrölt és színes egész bors.2 babérlevél,koriander és mustármag néhány szem,3-4 szem boróka bogyó,4-5 gerezd fokhagyma,delikát,tárkony,lestyán,pici szerecsendió.Főzéshez:4-5 nagyobb fej hagyma,szőlőmagolaj,őrölt paprika és kevés chili/őrölve/,bors,2cikk fokhagyma,fél citrom leve,teáskanál balzsam ecet.és1-1,5dl Tokaji Aszú3 puttonyos..Szószhoz:2 szál sárgarépa,1 fehér répa,egy kisebb cikk zellergumó,és egy kisebb burgonya,delikát,fél citrom vagy lime leve,fél narancs leve,tejszín.
A megtisztított húsokat darabokra vágom,a combot nagyobb kockára,az oldalast is feldarabolom a csontokat meghagyva.Fazékba rakom,felfűszerezem a páclé fűszereivel,felöntöm hideg vízzel,és közepes lángon,kb.másfél órán át puhára főzöm.Kiszedem a főzőléből a húsokat. Szőlőmagolajon megdínsztelem a durvára vágott hagymát,megszórom pirospaprikával,chilivel és belerakom az előfőzött húsokat.Ezután jöhet rá a többi ízesítő,majd fedő alatt teljesen puhára főzöm,-ez itt már csak kb.25 perc.A főzés utolsó tíz percénél adom hozzá a Tokaji Aszú-t. A szószhoz a zöldségeket felöntöm 2-3dl vízzel,delikáttal ízesítve puhára főzöm,majd összeturmixolom.Hozzáadom a lime levét,a narancs levét és a 2 dl főzőtejszínnel besűrítem,kis lángon kevergetve.Nokkedlivel tálalom,díszítésként lime karikát és sárgarépa forgácsot tehetünk,ha cifrán szeretnénk tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.