Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hólabda torta

felvitel dátuma: 2017-12-09 12:21:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1402
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

 Tészta:

8 db tojás

24 dkg liszt

1 csipet só

2 mk sütőpor

3 ek kakaópor

24 dkg kristály cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 ek hideg víz

A krémhez:

15 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

6 dl tej

25 dkg vaj

A lapok locsolásához:

1,5 dl tej

0,3 dl rumaroma

15 dkg kókuszreszelék

A bevonáshoz:

15 dkg csokoládé

1 ek étolaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A piskótához tojásokat ketté választjuk. A lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, apránként adagolva a hideg vizet. Utolján a száraz hozzávalókat egy fakanállal hozzákeverjük. Egy 26 cm-es torta forma alját sütőpapírral béleljük.

A tészta masszát három részre osztotjuk úgy, hogy kevés kis piskóta anyag kerüljön belőle az 5 db kis hólabdának, ezt külön, egy kis lábasban sütjük ki. A lapokat három részben 180 fokon 10-12 perc alatt sütjük ki.

A krémhez a cukrot, a pudingport a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. A tésztalapokat betöltjük úgy, hogy 3 részre osztjuk a krémet.

Az első lapot egy ecsettel ,rumos tejjel lekenjük. A krém 1/3 részét rákenjük, és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a következő lapot, majd ugyanúgy járunk el, mint az előzőnél. Rátesszük a harmadik lapot és rumos tejjel lekenjük.

A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel,majd kókuszreszelékkel betemetjük. A csokoládét az étolajjal felolvasztotjuk és simára keverjük. A torta tetejét bevonjuk.

A pici lábasban sült piskótát kiszaggatjuk, ketté vágjuk, krémezzük és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét csokival vonjuk be. A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítjük, majd a kis hólabdákkal.

 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Andó Gábor 2018 január 24

Finom

10/10 Kokavecz Irén 2018 február 12

De jó..

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.