Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / malac recept » Hortobágyi húsos palacsinta

felvitel dátuma: 2011-03-08 21:57:42       mai nézettség: 1       nézettség: 3724
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Pörkölthöz: 1/2 kg darált hús, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, bors, só, víz

Habaráshoz: tejföl, liszt

10 db palacsinta

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Pörkölt:

A vöröshagymát kis kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát is apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához, de nem pirítjuk sokáig, mert megég. Hozzáadjuk a húst, és addig pirítjuk mig levet ereszt. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, borssal, sóval, és pirospaprikával. A tűzről húzzuk félre, mert a pirospaprika megég. Felengedjük vízzel. Ha szükséges pótoljuk az elpárolgott vizet, mert a végén besűrítjük a szaftot, ezért bőlével kell főzni a pörköltet.

Amikor a hús kész van, leszűrjük a szaftot, a húst félretesszük, a szaftot visszatesszük a tűzre. A habarást elkészítjük, összekeverjük csomómentesre a tejfölt a liszttel. Hozzárakunk pár kanál pörköltszaftot, hogy hűkiegyenlítsünk. Majd hozzáöntjük a pörkölthöz, és felforraljuk. Amikor besűrűsödik kész.

A palacsintákat megtöltjük a hússal, és meglocsoljuk egy kevés szafttal. Kb. téglalap alakúra hajtjuk össze. A szafttal meglocsoljuk és így kínáljuk.

Aki szeretné, egy jénaiba sorba rakja le a palacsintákat, locsolja meg a szósszal és tegye be  sütőbe annyi időre, hogy elkezdjen forrni.

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Nyakóné Judit 2012 március 04

Nagyon jó ez a recepted is,de próbáld ki ugy ahogyan én csinálom.Minden megeggyezik,csak a hajtogatástól tér el.A palacsinta egyik oldalába tesued a hust,akétoladalát kissé ráhajtod és feltekered.Ugy néu ki,mint a töltött káposuta.ezt követően :sürü palacsinta tésztába forgasd meg,utánna a zsemlemorzsában és forró olajban szép világosra kisütni.Tálalás:Burgonyapüré meglocsolva a pörkölt zafttal-mellé a palacsinta a tetején vékony csikban a tejföl.Ezért Hortobágyi rántott palacsinta a neve.Jóétvágyat hozzá.Ird meg,hogy izlett-e.Jerikorozsa@citromail.hu Puszika

0/10 Gy.Zsuzsi 2012 március 05

Köszönöm, ki fogom próbálni

0/10 Gy.Zsuzsi 2012 március 21

Véletlenül töröltem a hozzászólást, rosszra nyomtam, nagyon sajnálom. Ne haragudj, kedves hozzászóló, és remélem ízleni fog a fiadnak is :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.