Kipróbáltam és nagyon ízlet mindenkinek! Finom és laktató.
4 dl viz
1 kicsi kanál só
fél csomag élesztő
amennyi lisztett felvesz
1 kanál étolaj vagy csirke zsir
virsli vagy hosszukásra vágott parizel
sütéshez étolaj
Langyos sós vízbe beleteszem az élesztőt és a lisztel összegyúrom a zsirt vagy az olajat beledagasztom.
Annyi lisztet teszek hozzá amennyit a viz felvesz, ezt meleg helyen hagyom fél órát, hogy keljen.
Utánna 10 cm szélességü csikokat csinálok, majd ezt spirál formában rátekerem a csikokra vágott parizelre vagy a virslire. ( fontos, hogy mindenhol fedje )
Forró olajban süssük meg, kecsappal vagy mustárral fogyasztjuk.
Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.