- 25dkg darálthús
- 25 dkg sertésmáj
- 25 dkg zöldbab
- 1 fej lilahagyma
- sajt és/vagy tejföl, olaj, zsemlemorzsa
- metélőhagyma (snidling), só, bors, pirospaprika
Megpucolom és feldarabolom a zöldbabot, sósvízbe felteszem főni, egy másik fazékba pedig rizst.
Feldarabolom a lilahagymát (én félkarikákra szoktam), pici olajon megdinsztelem, kavargatása közben felkoczkázom a májat. Hozzáadom a májat és a darálthúst, sózom, borsozom. Amint ezek majdnem teljesen átsülek, hozzáadom az apróra vágott metélőhagymát, majd egy pici édes, őrölt pirospaprikát. Mikor az is hozzásült, leszűröm a rizst és hozzákeverem, lehúzom a tűzről.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kikenem vékonyan olajjal a tepsit, beszórom zsemlemorzsával. Leszűrom a zöldbabot és leterítem a tepsi aljára. Ennek a tetejére egyenletesen elosztva halmozom a ragut. Majd megkenem tejföllel és reszelek rá sajtot. (most eljelejtettem tejfölt hozni, de nélküle is nagyon finom, viszont ha teszek rá, akkor a tetejét is megszórom zsemlemorzsával).
Beteszem az előmelegített sütőbe és addig sütöm, amíg a tejföl tetején picit megpirul a morzsa. Utána már tálalhatom is.
(Annak érdekében, hogy még szebben egyben maradjon a tányéron, a ragut sűríthetjük tejföllel és lisztel, de most ezt ki szerettem volna hagyni belőle.)
Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.