Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti hidegtál

felvitel dátuma: 2011-02-02 18:30:08       mai nézettség: 3       nézettség: 16298
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Ez az étel 3 alkotóelemből áll, mindegyiknek leírom a receptjét és a hidegtál összeállítását is.

1. Sonkakrém

 - 20 dkg darált, főtt sonka

- 8 dkg vaj

- 1 ek tejföl

- 1-1 tk mustár és citromlé

- , bors, csipetnyi porcukor, esetleg pástétom fűszer

 

2. Sajttekercs

- 40 dkg trappista sajt

- 30 dkg vaj

- 30 dkg sonka (pl. pulykasonka, gépsonka stb.)

- 1 doboz Medve sajt

- 5 kemény tojás

- só, fehér bors, mustár, snidling

 

3. Sárgatúró

- hagyományos húsvéti csemege


- 1 l tej

- 10 - 15 tojás

- 1 cs vaníliás cukor

-3 ek. kristálycukor

- 1 kávéskanál só

 

4. Hidegtál összeállításához:

- 12 db főtt tojás

- 1 fej szép saláta

- 6 db paradicsom

- kevés sajtkrém vagy vaj

- 3 db színes kaliforniai paprika

- 1 szál füstölt cserkészkolbász

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Mivel én AMC főzőrendszert használok, a recepteket is az AMC technikára írom, de ennél a hidegtálnál ennek nincs különösebb jelentősége, szerintem bármilyen edényben elkészíthető.

1. Sonkakrém:



A vajat habosra keverjük a tejföllel és a mustárral. A fűszerekkel ízesítjük és hozzáadjuk a darált főtt sonkát. Addig keverjük, amíg egészen könnyű, habos massza nem válik belőle.


2. Sajttekercs:



20 dkg vajat, a Medve sajtot, a kockára vágott tojásfehérjét kikeverjük sóval, fehérborssal és az apróra vágott snidlinggel.

Az 5 tojássárgáját villával összetörjük és kikeverjük a maradék vajjal,pici sóval, fehérborssal és mustárral.

A sajtot lassú tűzön megolvasztjuk. Miután szépen meglágyult, olajjal megkent alufólián nyújtófával téglalap alakúra nyújtjuk. Vigyázat,némi ügyességet igényel a művelet! Gyorsnak kell lenni.

A tojásfehérjével készül krémet a kinyújtott sajtra kenjük, és a sonkaszeletekkel beterítjük.

A tojássárgájával készült krémet a sonkára kenjük.

Az egészet rétesszerűen  szorosan feltekerjük, és kihűtjük. Tálaláskor éles késsel keskeny szeletekre vágjuk.


3. Sárgatúró:



A tejet összekeverjük fokozatosan a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral és kristálycukorral, majd lábasban feltesszük főni. Állandó keverés mellett ikrásra főzzük. Ezután mély tálba helyezett konyharuhába öntjük, szorosan összekötjük, fakanálra akasztjuk és 1 napig lógatva kicsepegtetjük. Szinte sajt állagú, enyhén édeskés-sós túrót kapunk, amely felszeletelve kiváló kísérője a húsvéti sonkának.


4. Hidegtál összeállítása:



Tojásokat főzünk, megtisztítjuk, a szélesebb végüket levágva sárgájukat kivesszük, de úgy, hogy a fehérje egyben maradjon. Az üreget sonkakrémmel megtöltjük, és egy saláta levelekkel borított tálcára úgy állítjuk sorba, hogy hegyes végük felfelé legyen. A hegyes végüket is egyenesre vágjuk. Paradicsomot szelünk ketté, és mint egy kalapot a tojások tetejére helyezzük. Sajtkrémmel vagy vajjal kipöttyözzük. Olyan lesz, mint egy piros kalapú gomba.

 

Színes paprikák egyik végét levágjuk, kicsumázzuk. Megtöltjük sonkakrémmel. Közepükbe kolbászt helyezünk. Több órára hűtőbe tesszük, majd felkarikázzuk és a szeleteket a tálra rendezzük.

 Felszeleteljük a sárgatúrót és a sajttekercset is, szépen sorban a tál szélére rakjuk.

A sárgatúró szeletekre vékonyra szelt sonkát is tehetünk, vagy a paprika szeletekkel kínáljuk.

Nagyon szép a hidegtál, a feltöltött kép ne zavarjon meg senkit, olyan gyorsan elfogyott, hogy  csak a maradékot sikerült lencsevégre kapnunk!
 

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 evici 2011 február 25

nagyon tetszik

10/10 asuka 2011 április 16

Szuper, köszönöm!

10/10 Kerepesi Gyöngyi 2011 április 16

nagyon szép.

10/10 Baby 2011 június 10

Előre is elnézést mindenkitől, de szerintem az egész oldalon ez a legjobb recept! Nagyon tetszik, finom, és nem csak húsvétra jó. Én ezen a hétvégén is elkészítem, mert vendégek jönnek! Odavan érte az egész család!

10/10 Baby 2011 június 13

Egyszerűen el kell mondanom, hogy megint hatalmas sikere volt ennek a hidegtálnak! A vendégeim nem tudtak az asztaltól elszakadni! Köszi!!!

0/10 Marcsi64 2011 június 27

Baby. Kipróbáltad az összes receptet, ami az oldalon található? :)) Egyébként valóban nagyon guszta és finom ez a hidegtál, amit Zsuzsa feltett. Én is készítettem már.

10/10 Baby 2011 június 29

Nyilván nem mindet, hiszen vannak olyanok, amik nem tetszenek, vagy nem szeretjük, de indulástól figyelem az oldalt, az újakat mindig megnézem. Ez a kedvencem.

10/10 Ili 2011 július 02

Nekem is ez tetszik a legjobban - eddig.

10/10 Vivien 2012 február 13

Na végre valami ehető kaja! Már azt hittem, csak sütik vannak ezen az oldalon!

10/10 Kriszta 2012 november 12

Ez gyönyörű!

10/10 Mara 2012 december 28

A tojásokat kihagyom, helyettük kolbászos karaj lesz a hidegtálon, de a többit elkészítem a szilveszteri vendégségre! Köszi!

10/10 anci 2012 december 29

Mara, ez egy jó ötlet! Én is épp most tervezem a hidegtálat a holnaputáni bulira!

10/10 Baby 2014 április 20

Megunhatatlan!

10/10 Baby 2018 április 22

Hogy telnek az évek! Most húsvétkor is elkészítettem ezt a hidegtálat! Annyira finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.