Nagyon ötletes! Kipróbálom.
• 50 g vaj/margarin
• 60 g barna vagy kristálycukor
• 125 g méz
• 1 citrom
• 250 g finomliszt
• 1 tasak (12 g) sütőpor
• 1-1 mk. őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió (mézeskalács fűszer is jó)
• 1 tojás
• liszt a formázáshoz
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. (Napokig eláll ott.)
Egy fém vagy jénai tálat beborítottam alufóliával, és lehetőleg ráncmentesre simítottam.
Az edény aljának megfelelő kör alakú tésztát szabtam. A mézes lapot megkentem vizes ecsettel (nem kell eláztatni!), és így helyeztem az alufóliára. A továbbiakban a figurákat hasonlóan helyeztem el.
180 fokon kb. 20 percet sütöttem. A sütőből kivéve egy befőttes üvegre helyeztem át, és egy tojással kentem át, amitől szép fényes lett. Így hagytam teljesen kihűlni másnapig, amikor is óvatosan megszabadítottam az alufóliától.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.