Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti sonka újrahasznosítása

felvitel dátuma: 2013-04-04 11:31:14       mai nézettség: 1       nézettség: 4657
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Maradék, húsvéti főtt, füstölt sonka, tejföl, tejszín, őrölt bors, reszelt sajt, főtt spagetti, makaróni, vagy penne tészta.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

 

Húsvét után majd mindenhol marad egy kis füstölt főtt sonka. Elég száraz étel, de fel lehet turbózni, aminek két módját ismertetem.
Elsőként, a carbonara spagettit.
A carbonara spagetti készítése a vénámban van. Én sonkából, (ha van füstölt is) a mártást, tojásból, tejszínből, reszelt sajtból készítem. A sonkát, nagyon apróra vágom, a tejszínből, tojásból, reszelt sajtból kikutyulok egy löttyöt, amivel a pirított sonkát felfőzöm. Szoktam hozzá tenni, nagyon apróra vágott hagymát, fokhagymát is. Jól meg is borsozom, mivel füstölt sonka is van benne, óvatosan sózom. A kifőzött spagetti tetejére halmozott ragut, a tálaláskor megszórom reszelt sajttal. (az eredeti recept szerint parmezánnal)
Ha ehhez nem fűlik a fogunk, rakott, sonkás tésztát is készíthetünk belőle.
Csinálhatjuk makaróniból, vagy penne tésztából, amit előtte, félkeményre (al dente) főzünk. Ezt sütőtálba, vagy magasabb szélű tepsibe rakjuk, majd egy réteg morzsolt sonkát, kevés reszelt sajtot teszünk , és az egészet, újabb réteg tésztával fedjük le. Sózni nem kell, mert a sonka elég sós. Kevés őrölt borsot viszont tehetünk , mert ettől csak finomabb lesz.
Öntünk , tejszínből, vagy tejfölből, tojásból, kevés lisztből kavart mártást, majd a tetejét reszelt sajttal megszórva, mehet a sütőbe
a tészta előfőzött, a sonka is főtt, tehát, csak kell pirítani a sajtot a tetejére. Rövid idő, kb. 15-20 perc alatt elkészül. Ha tejfölből készítjük a masszát, kevés tejet is önthetünk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű.
Lelkem rajta, de én jobban szeretem a sonkát ebben a formában. Nem szeretem a száraz ételeket. Ha Húsvétkor sonkát eszek, azt is (ha tehetem) franciasalátával eszem. Vagy megcsinálom az egész maradékot, sonkás, tejfölös, tojássalátának, lila hagymával. De az már egy újabb recept!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.