Fél kg spenót (zsenge)
Fél kg nyers, füstölt tarja
5 dkg füstölt sajt
4 db tojás
4 szelet jó minőségű (fűszeres) kenyér
Spenóthoz: olaj, liszt, fokhagyma, tej , só
A spenótot szokásos módon, jó fokhagymásan, leturmixolva sűrű péppé főzöm.
A füstölt tarját -szintén szokásos módon puhára főzöm.
A tojásokból kevés olajon tükörtojást készítek.
A kenyerekre ráteszek egy szelet füstölt sajtot, sütőben ráolvasztom.
Erre következik egy szelet főtt sonka.
A sonkára spenót, majd az egész tetejére a tükörtojás kerül.
Egy olyan szín-és ízkavalkád keletkezik, amely akár előételnek, akár főételnek a húsvéti menü egyik attrakciója is lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.