Hozzávalók: 40 db-hoz
1/2 kg sima liszt,15 dkg áttört főtt burgonya, 30 dkg ráma, 2,5 dkg élesztő, (friss )2 dkg só, 2 db tojás sárgája, 330 g tejföl ( tejföl menyiség a liszt minőségétől függ)
Az élesztőt nem kell futtatni, csak bele kell morzsolni!!!
Elkészítése:
Hozzávalókat krémes állagúra eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és készre gyúrjuk. Egy éjszakát hűtőbe tesszük piheni. Pihenés után a tésztát kinyújtjuk, és hajtjuk szimplán majd duplán. ( A hajtogatás között nem kell pihentetni) tojással lekeni a tetejét. A tésztát 18 mm-re nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval szaggatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, 30 – 35 perc alatt sül meg de sütőtől függ!
Szimpla hajtáshoz nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakura, először jobb oldalról hajtsuk be a tészta 1/3 –át, majd bal oldalt hajtsuk rá, a tészta fennmaradó egyharmadát a másik két rétegre így három rétegű tésztát kapunk.
A dupla hajtáshoz nyújtsuk ki újra a tésztát, és most a jobb oldalról ¼ - ét hajtsuk be a tészta feléig majd tegyük ugyanezt a baloldali 1/ 4 – vel. Végül hajtsuk egymásra két felét így kapjuk a 4 rétegű tésztát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.