Tetejére:
tepsi méret 20*25 cm
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt – vajas/margarinos lisztezett/morzsázott – tepsibe öntjük.
Kirakjuk az almaszeletekkel (rátétel előtt hámozzuk, szeleteljük, csak pár perc), megszórjuk barnacukorral.
Előmelegített 170 fokos sütőben 25-30 percig sütjük (sütőtől függ, valamint ne alulra tegyük a tepsit). – Tűpróba.
Kihűlés után kockákra vágjuk. – 4 x 4 = 16 db
Megjegyzés: Kefirrel, natúr joghurttal készítve tehetünk a tésztába őrölt fahéjat, lekvárt. - Természetesen nagyobb adagban is készíthető, a hozzávalók duplázásával, illetve 3 db almával, javasolt tepsi méret 25*30/35 cm.
A szeletelt almákra szórhatunk cukrozott darált diót, mandula szeleteket stb.
Képeken:
- Eperjoghurttal, 17*24 cm méretű tepsiben készült, 1 db nagyobb almával, így magasabb lett.
- Eperjoghurttal és 1 púpos evőkanál eperlekvárral a tésztában (tömöttebb), 1 db nagyobb almával, tepsi 17*24 cm.
(Recept variáció – Alapötlet: Kefires-almás süteményekből)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.