nagyon-nagyon guszta!!!!! Imáááádom!
krumpli,tojás,
liszt,juhtúró,
szalonna,tejföl
só,örölt bors
kapor,
A krumplit meghámozom,lereszelem,hozzá adom a lisztet,tojást sót örölt borsot és kézzel jól összedolgozom egy tálban.Vizet felteszem főni egy lábasban ,és mikor forr a víz beleszaggatom a galuskákat.
Közben kevergetem a galuskát ne hogy leragadjon az aljára.Mikor megfőttek kiszedem egy tálba ,szalonna kisült zsírjával és juhtúróval összekeverem.
Tetejére piritott szalonnát teszek,meglocsolom tejföllel és aki szereti kaporral is ízesítheti.
nagyon-nagyon guszta!!!!! Imáááádom!
...azért nem szabadna hanyagolni a liszt és a krumpli arányt, mert ha a liszt több a kelleténél, akkor nagyon gumis kemény lesz a haluskánk, ha pedig a krumpli több a kelleténél, akkor meg szétfő a vizben és kása lesz belőle. Kedves Csillus, azért nemártana pontositani ezt a receptet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.